Lütfen Tarayıcınızı yükseltin

“Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP)” ile İşverenlere Teşvik Fırsatı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM)  Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliği ile yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) Projesi kapsamında 5 ilde 1600 kişiye mesleki ve dil becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler verilmektedir. Proje kapsamında Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Tekirdağ illerinde mesleki eğitim sertifikası alan kişilerin istihdam olanaklarına erişimleri için de çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Toplumun hedefleri ve iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasının önemi günden güne artmaktadır. Bu doğrultuda önemli bir adım olan proje, gerekli bilgi ve beceriler kazandırılan insan gücüne meslek yolunu açmakla beraber, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak nitelikli iş gücünü de hazırlamaktadır. Bu kapsamda; 10’un üzerindeki mesleki uzmanlık altında 50’ye yakın eğitimi içeren projede, mesleki eğitim imkanlarının kapasiteleri geliştirilerek her türlü teorik ve teknik donanım proje yararlanıcılarının hizmetine sunulmakta, eğitimler için kurulan atölye, sınıf vb. fiziki alanlarda yararlanıcılara pratik yapma imkânı verilmektedir.

Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP), Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitimi Merkezinde 100 yararlanıcıya destek vermektedir. Mesleki eğitim içeriklerinin ve katılımcı sayılarının Tekirdağ’daki iş gücü piyasasının potansiyeline ve mevcut ihtiyacına göre oluşturulduğu Aşçı Yardımcılığı ile Mermer ve Taş Kaplama eğitimleriyle eş zamanlı olarak; proje yararlanıcılarına “İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “Hijyen” sertifika seminerleri, “Türkiye’deki Çalışma Etiği, Kültürü ve Şartları” , “Türkiye’deki Çalışma İzni Mevzuatı ve Prosedürleri”, “Türkiye’de Girişimcilik ve KOSGEB” ve “Öz Geçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” hakkında online seminerler düzenlenmiş, ek olarak yararlanıcıların İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü Eğitimlerine katılımları sağlanmıştır.

İstihdam odaklı PEP Projesi kapsamında, Tekirdağ'da Türkçe dil ve mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kişilerin özel sektör tarafından işe alımlarını desteklemek amacıyla işverenlere yönelik teşvik sağlanmaktadır. Teşvik kapsamında istihdam edilen her proje yararlanıcısı için ilk 3 ay boyunca asgari ücretin yarısı tutarında (toplam maliyetin) işverene destek ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için gerekli olan Çalışma İzni ödemesi (347,10 TL + 110 TL) proje tarafından karşılanmaktadır.

Siz de nitelikli personel alımı yapmak ve bu teşvikten yararlanmak isterseniz; https://forms.gle/EyC7STXNzRTLHsXHA bağlantı linkini tıklayarak firmanız adına formu eksiksiz doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için:

İrtibat Kurulacak Kişi: Mukaddes YANIK – PEP Projesi Tekirdağ Yaşam Becerileri Sorumlusu

İrtibat Telefonu: 0549 659 64 57