Lütfen Tarayıcınızı yükseltin
17 -22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Tekirdağ Ahilik Haftası; Tekirdağ Valiliği Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı ile başlayan törenlerde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi çelenklerini Atatürk Anıtına sundu.  Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrağımız göndere çekilerek başladı.
 
Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, yılın ahisi seçilen Metin Bak ve birçok oda başkanı ile yöneticileri katıldı.
 
Törende söz alan Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Aksoy, konuşma yaparak, “Ahilik dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür.” dedi.
Valilik önündeki törenin ardından Esnaf ve Sanatkarlar temsilcileri 26 kişilik bir ekiple Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya ziyarette bulundu. Vali Yerlikaya ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yapan temsilciler ardından basının karşısına çıktı.
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yılın ahisi olarak belirlenen eski kahveciler odası başkanı ve halen kahvehane işletmecisi olan Metin Bak ’a ödülünü verdi.
Tekirdağ Valiliği’nin ardından Tekirdağ Belediyesi’ne geçen heyet Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile bir süre sohbet etti.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ziyaretinin ardından Tuğlalı parkta kurulan sahnede gösteriler yapıldı.
Tuğlalı parktaki gösterilere Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar odası birliği başkanı Sami Kayın, Yılın Ahisi Metin Bak, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
 
Tekirdağ Belediyesi Mehteran Takımı Konseri ile başlayan etkinliklerde şed kuşatma töreni ve bilgilendirmesi, Ahilikte “pabucu dama atma” oyunu, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve esnaf odalarına bağlı kuaförlerden geçmiş ve günümüzde berberlik mesleğinin canlandırılması ile gösteriler sona erdi. Gösterilerin ardından pilav, ayran ve peynir helvası dağıtıldı.